Fii propriul specialist in optimizare SEO!

   Stim ca ai o afacere in care ai investit enorm, iar acum poti oferi clientilor tai bunuri si servicii de calitate la preturi de neegalat. Daca ai deja o pagina web, aceste 10 strategii de optimizare SEO sunt pentru tine. Punerea lor in aplicare te va ajuta sa-ti cresti vizibilitatea in mediul online atragand astfel zilnic un numar insemnat de clienti.

“ Daca afacerea ta nu are inca o pagina web, poti apela cu incredere la un specialist in creare site. “

In lipsa unui efort sustinut si a unei strategii de marketing eficiente serviciile tale vor trece neobservate iar sutele de potentiali clienti (si banii acestora !) se vor indrepta catre competitorii tai ceva mai “zgomotosi”.

Optimizare SEO – strategie de marketing online eficienta.

Probabil ai intalnit deja, in timp ce navigai pe internet, zeci de anunturi ale unor firme sau agentii de marketing specializate in optimizare SEO. Toate acestea promit aducerea afacerii tale in prima pagina a Google intr-un timp record, fara un minim efort din partea ta. Suna excelent ! Insa toate aceste servicii vor presupune cu siguranta un cost destul de ridicat pentru bugetul unui tanar antreprenor sau al unui start-up cu buget limitat.
Vestea buna este ca acum poti deveni propriul specialist in optimizare SEO al companiei tale ! Multe din strategiile de promovare online pot fi foarte usor implementate de catre orice persoana pregatita sa aloce cateva ore din timpul sau pentru putina informare si pentru punerea in practica a acestor 5 pasi simpli de optimizare SEO. Si cel mai important, este gratis !

Optimizare SEO in 5 pasi:

1. Site-ul tau trebuie sa vorbeasca despre un singur lucru.
Desi vei dori sa vorbesti despre cat mai multe lucruri iar paginile site-ului tau n-ar putea sa cuprinda toate informatiile pe care vrei sa le oferi clientilor, incearca sa te rezumi sau mai bine zis sa rezumi intregul continut al paginii in jurul unei singure idei centrale. Atat pagina de “Home” cat si cea de “Servicii” ar trebui sa trateze un singur subiect si aspecte referitoare la acel subiect. Iar pentru rezultate de exceptie este recomandata folosirea unui singur key-word pe care l-ai studiat in prealabil prin instrumentele puse la dispozitie de Google Analytics.
Poti utiliza keyword-ul respectiv in:

  • >> titlul site-ului
  • >> numele domeniului
  • >> titluri ale paginilor
  • >> headere (h1, h2, h3)
  • >> articole web
  • >> denumirile si atributele imaginilor inserate ( alt, title, description )
  • >> taguri si categorii ale paginilor de blog
  • >> link-uri interne si externe

Toate aceste lucruri vor duce la cresterea vizibilitatii site-ului tau, reprezentand o excelenta strategie de optimizare SEO.

2. Creaza o retea de link-uri interne si externe

linkuri optimizare seo   Link-urile sunt o metoda eficienta prin care poti urca in clasamentul Google fara a depune un efort deosebit.    Creaza o retea de link-uri interne cu multe ramificatii intre diferitele articole web publicate pe blog, intre acestea si serviciile oferite si intre paginii ce au rolul de a indemna consumatorul de bunuri si servicii sa treaca la actiune (ex: intre pagina de “Servicii” si cea de “Contact” – un client incantat de un anumit serviciu pe care il oferiti va fi indemnat sa ia imediat legatura cu dumneavostra).
Un alt aspect important este prezenta link-urilor externe ce directioneaza vizitatorii spre alte site-uri de informare ce trateaza subiete similare cu cele prezentate de dumneavoastra. Acestea reprezinta mai mult decat o tactica buna de optimizare SEO – ele creaza in constiinta consumatorului ideea ca pe site-ul dumneavoastra va gasi de fiecare data informatii utile si complete despre produsele sau serviciile pe care le comercializati. Trimiterile catre pagini de tipul wikipedia sunt o idee excelenta !
   Atentie! Desi pare evident, nu ar trebui sa folositi niciodata link-uri externe pentru a directiona vizitatorii spre site-uri ale competitiei ce ofera produse si servicii similare cu ale dumneavoastra.

3. Publica periodic articole web pe pagina de blog

optimizare seo   Prin articole web de calitate iti poti creste atat pozitionarea in statisticile Google cat si numarul de clienti ce decid sa viziteze zilnic site-ul companiei tale. Oferind continut clar, util si atractiv pentru persoanele interesate de nisa pe care activezi vei contribui din plin la realizarea unei strategii eficiente de optimizare SEO.
Este foarte important sa mentii un ritm sanatos prin care sa publici constant articole web utile pentru cititori. In functie de timpul pe care il ai la dispozitie poti scrie zilnic, saptamanal sau de doua ori pe luna, esential este sa mentii aceasi frecventa pana la atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus si chiar si dupa. Daca nu stii cum sa faci acest lucru sau programul de zi cu zi nu iti ofera timp suficient vezi oferta de servicii articole web.
Nu ai inca un blog cu care sa captezi interesul clientilor tai ? Il poti realiza chiar tu folosind una dintre numeroasele platforme online extrem accesibile – cum ar fi WordPress, iar daca timpul nu iti permite apeleaza la un specialist in creare blog, creare site.

4. Foloseste o structura permalink ce include cuvinte cheie.

Acum ca ai invatat catusi de putin sa lucrezi in WordPress, vei putea observa ca in momentul crearii unor noi pagini sau postari, programul aloca in mod autotomat un anumit link catre continutul nou adaugat. Insa de multe ori denumirea alocata nu avantajeaza vizibilitatea paginilor tale si nu contribuie pe cat ar trebui la o buna optimizare SEO. Din fericire editorul pe care il folosesti iti ofera posibilitatea de a modifica aceste link-uri permanente si de a le redenumi folosind cuvinte cheie care te avantajeaza.
   Exemplu: Poti inlocui ( si chiar ar trebui sa faci asta !) link-ul generat automat de tipul https://siteulmeu.com/?p=12 cu unul mai atractiv si mai usor de indexat de catre Google de genul https://siteulmeu.com/cuvintecheie/.

5. Redu timpul de incarcare al siteului tau

timp optimizare seo   Intrucat folosesti diferite elemente pe care le incarci pe site pentru a-ti prezenta produsele si serviciile intr-un mod cat mai atractiv catre clientii interesati, vei fi tentat adesea sa prezinti grafice, statistici si imagini convingatoare care sa capteze atentia vizitatorilor. Desi nu este un lucru nepotrivit, trebuie sa ai in vedere si sa pastrezi intotdeauna un raport echilibrat intre continutul grafic adaugat si functia de de baza – cea de informare, a site-ului tau. In plus imaginile voluminoase si clipurile video pot ocupa destul spatiu pe server si vor scadea vizibil viteza de incarcare a paginilor tale.
Asadar, daca afacerea ta nu este una ce se bazeaza exclusiv pe elemente vizuale ( site de fotografie, blog-uri de arta, design, etc), ar trebui sa incerci sa pastrezi aceste elemente grafice doar pentru lucrurile esentiale, sa incarci imagini de rezolutii ceva mai reduse sau sa folosesti un modul WordPress de reducere automata a dimensiunilor unei imagini. Aceasta metoda va reduce considerabil timpul de incarcare al site-ului tau si va contribui semnificativ la procesul de optimizare SEO.
Daca doresti sa folosesti continut video, acesta poate fi incarcat pe o platforma specializata (gen YouTube) si adusa in paginile site-ului tau printr-un link special ( Copy embed code ). Astfel videoclipul respectiv nu va ocupa spatiu inutil pe serverul ce va gazduieste pagina si va putea fi accesat cu usurinta de catre cei interesati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *